Waarom sealen?

Sealen gebeurt om de kiezen te beschermen tegen gaatjes (cariës). Het beschermt ze op die plaatsen waar ze het meest gevoelig zijn voor gaatjes, namelijk in de groeven en putjes. Deze zijn kwetsbaar, vooral als ze diep en smal zijn. De haren van de tandenborstel kunnen de groefjes moeilijk schoonpoetsen. Sealen gebeurt meestal kort nadat de blijvende kies helemaal is doorgebroken. Dan is de kans op gaatjes het grootst.

Aanmelden als patiëntAfspraak maken

De tandartstarieven* worden jaarlijks vastgesteld door het RIVIZ en zijn hierdoor bij iedere praktijk hetzelfde.

Voor kinderen tot 18 jaar wordt tandheelkunde volledig vergoed (m.u.v. kroon- en brugwerk en orthodontie). Zowel een halfjaarlijkse controle bij de tandarts als de overige verrichtingen vallen voor kinderen tot 18 jaar namelijk binnen het basispakket.

*prijzen zijn van toepassing voor de tandartsen die volledig geconventioneerd zijn. Semi/niet geconventioneerde tandartsen kunnen supplementen vragen voor behandelingen.

 

2. Spoelen en drogen
Na een korte inwerktijd spoelt de tandarts of mondhygiënist de zure vloeistof of gel weg met water. Dat gebeurt met een lucht-/waterspuit. Het water wordt opgezogen met een speekselzuiger. Speeksel zorgt er voor dat de lak minder goed aan de kies hecht. Daarom houdt de tandarts of mondhygiënist de kies met wattenrolletjes en een speekselzuiger droog, zodat er geen speeksel bij kan komen.

 

3. Rubberdam 
Soms spant de tandarts of mondhygiënist een heel dun rubber lapje om de hele kies of om meerdere kiezen. Dit wordt ook wel rubberdam genoemd. Een ringetje houdt het lapje op zijn plaats. Het ringetje drukt soms iets op het tandvlees, maar dat went meestal snel. Daarna spuit hij de kies met een luchtspuit droog.

4. Sealen 
Nu kan de tandarts of mondhygiënist de kunststoflak met een instrument of kwastje op de kies aanbrengen. De lak is heel dun en vloeit tot diep in de bodem van de groefjes en putjes.

 

5. Verharden van de lak 
Als laatste stap moet de lak hard worden gemaakt. Dat gebeurt met een lamp die blauw licht geeft. Soms gebruikt de tandarts of mondhygiënist een oranje schermpje om de ogen tegen het blauwe licht te beschermen. Tenslotte controleert de tandarts of mondhygiënist of de lak goed op zijn plaats zit.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken of patiënt worden bij ? Geef aan of u een nieuwe of bestaande patiënt bent:

Nieuwe patiëntBestaande patiënt

Onze praktijk

Patiëntenstop

Wij kunnen enkel nog patiënten aannemen voor endodontologieimplantologie, parodontologie en orthodontie, hieronder vallen ook onze clear aligners van Spark en Invisalign. Aanmelden als patiënt voor deze diciplines kan telefonisch. Een afspraak maken als bestaande patiënt kan hier

Over ons

Bij Aldental in Lokeren zijn alle denkbare specialismen op het gebied van tandheelkunde verenigd. Zo kunnen we vanuit meerdere vakgebieden naar uw gebitsprobleem kijken. Wij beschikken over een gepassioneerd en ervaren team van tandheelkundige medewerkers staat klaar om de beste tandheelkundige zorg te verlenen. Vanuit diverse specialismen staan expertise en kwaliteit centraal. Parkeren kunt u bij ons op het terrein. 

Lees meer over onze praktijk

 

 

Praktijkinformatie

  • Openingstijden

    Onze openingstijden

    Maandag
    8:30 - 12:30
    13:30 - 19:00
    Dinsdag
    8:30 - 12:30
    13:30 - 19:00
    Woensdag
    8:30 - 12:30
    13:30 - 19:00
    Donderdag
    8:30 - 12:30
    13:30 - 19:00
    Vrijdag
    8:30 - 12:30
    13:30 - 18:00
    Zaterdag
    Gesloten
    Zondag
    Gesloten
  • Route naar onze praktijk

 

Bent u al patiënt bij ons?

Afspraak maken

Aldental
Oude Bruglaan 72
9160
Lokeren
Di
8:30 - 12:30
13:30 - 19:00